"די, נמאס לי!" יש לצערנו נשים וגברים רבים שזו התחושה שלהם לגבי חיי הנישואין שלהם. אמנם המצב האידיאלי שכל אחד ואחת רוצה בו, הוא לחיות בשלום, בטוב ובנעימים, אבל כמו שאומרים, לכל כלל יש יוצא מן הכלל, וזה לא תמיד בכל מחיר. אבל כמו כל דבר שאין לנו ניסיון בזה, כך גם בענייני גירושין השייכים לדיני המשפחה התחושה בלב לא יכולה להתפרש למעשים כל עוד לא יודעים למי לפנות, איך לפנות, למי הסמכות וכו'. ויש הרבה מאמרים באינטרנט על נושא הגירושין אבל רובם של המאמרים הם מאמרים מתקדמים, למי שכבר עבר או עברה את השלב הראשוני. אז כאן אנו נותנים לכם מידע ראשוני.
מידע בסיסי למי שרוצה להתגרש אך חסר לו מידע ראשוני
התרבות המערבית יש בה דברים חיוביים רבים, אך היא הביאה עמה תופעה פחות חיובית, יותר ויותר נשים וגברים מחליטים שהם מעוניינים להתגרש, כמובן, שבהתחלה יש לנסות להשכין שלום בכל דרך אפשרית. מאמנים ומגשרים מקצועיים ישמחו לסייע, אך מגיע רגע שבו אתם.ן מחליטים.ות שלא עוד… אז מה עושים? למי פונים? עם מי מדברים? למי יש את הסמכות המתאימה ומהי הסמכות?
נשמע מוכר? האם גם אתם מחפשים כעת מידע ראשוני על גירושין?
על 3 תהיות בסיסיות של החפצים להתגרש – במאמר שלפניכם.
מוזמנים לקרוא וליישם.
- למי פונים?
תשובה: ניתן לפנות לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה לפתיחת תיק גירושין. מומלץ לעשות זאת בעזרת עורך דין משפחה.
- מה הסמכויות של הגופים הנ"ל?
תשובה: בית הדין הרבני יכול לדון בענייני גירושין, נישואין ומזונות הילדים. (במקרים מסוימים הוא יכול אף לפסוק בענייני חלוקת רכוש, אך בהתאם לדיני המשפט האזרחי ולא לפי דיני התורה).
בית המשפט לענייני משפחה מוסמך לדון ולפסוק, בנוסף לנושאים הנ"ל גם לגבי משמורת הילדים, אימוץ ועוד (כמו גם בענייני צוואה, התנגדות לצוואה וירושות).
- ממה מורכב בכלל הליך גירושין?
תשובה: מעבר לעצם הפסקת חיי הנישואים המשותפים בין בני הזוג ומסירת הגט, הליך גירושין מורכב גם מדיונים והסכמים על משמורת הילדים, מזונות האישה (עד מסירת שטר הגט), מזונות הילדים (מעת מסירת שטר הגט והלאה) וכן חלוקת הרכוש בין בני הזוג – זה כולל בתוכו רכוש שכל אחד מבני הזוג הביא עמו מלפני הנישואין וכן רכוש שצברו בני הזוג במהלך חייהם המשותפים (בדרך כלל מחולק שווה בשווה), זה כולל לפעמים גם תרומה עקיפה של אחד מבני הזוג, כגון בן זוג שנשאר לגדל את הילדים בבית ולא יצא לעבוד כדי לאפשר לבעל להקים ולבסס עסק שפתח.
חלק מנושאים אלו קשורים בכלל לדיני ממונות ולכן צריך עורך דין הסכם גירושין שמומחה בכל הסוגיות הנוגעות להליך גירושין.
- אם אתם רוצים לדעת כמה עולה עורך דין לענייני משפחה, כנסו למאמר בקישור, או התקשרו אלינו.
לסיכומו של דבר
התרבות המערבית יש בה דברים חיוביים רבים, אך היא הביאה עמה תופעה פחות חיובית, יותר ויותר נשים וגברים מחליטים שהם מעוניינים להתגרש. אז מה עושים? למי פונים? עם מי מדברים? למי יש את הסמכות המתאימה ומהי הסמכות?
כמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, כדי להתחיל תהליך גירושין עליכם להחליט אם לפנות לבית הדין הרבני שיפסוק על פי ההלכה, או לחילופין לפנות לבית המשפט לענייני משפחה שיש לו יותר סמכויות. ובכל אופן אפשרי וכדאי להיעזר עם עורך דין גירושין ברמת גן, גם בבית הדין הרבני וגם בבית המשפט לענייני משפחה.
אחרי שהחלטתם סופית להתגרש, הצעד הבא שלכם לעבור את התקופה בהצלחה וברוגע יחסי הוא לתאם עמנו פגישת ייעוץ.
רוצים לקבל מאתנו עוד הרבה טיפים מועילים, עצות שוות והדרכות מעשיות במגוון דיני המשפחה? או אם אתם רוצים לדעת כמה עולה הסכם גירושין אצל עורך דין, כנסו למאמרים הרבים כאן באתר שלנו.