אימתי יקבל בית משפט לענייני משפחה תביעה להפחתה/ביטול חיוב במזונות ילדים שהטיל על אב במסגרת פסק דין?
התשובה לשאלה זו מורכבת, אך בתמצית יאמר כי תלוי מתי ניתן נגדו פסק דין המחייב אותו במזונות.
ראשית ובאופן כללי וגורף ניתן לקבוע כי בכדי שתיווצר עילה לעתור לבית המשפט בשנית לאחר מתן פסק דין המחייב במזונות, יש להראות שינוי נסיבות מהותי שחל בין יום מתן פסק הדין, לבין היום בו מגישים תביעה להפחתת גובה החיוב במזונות או ביטולו.
שנית, יש לבדוק האם פסק הדין ניתן לפני יום 19.07.2017 שאז נפל דבר בישראל: בית המשפט העליון הוציא תחת ידו הלכה המשנה סדרי עולם בפסיקת מזונות ילדים בישראל – בע"מ 919/15 פלוני נ' פלונית (19.07.2017) – בפרט ילדים בגילאי 6 עד 15 וקבע פרמטרים שוויוניים בחיוב הוריהם החיים בנפרד/גרושים של ילדים אלה במזונותיהם.
שלישית, קיימת חשיבות לשאלה האם פסק הדין שניתן היה לאחר שבית המשפט בירר את צרכי הילדים המסוימים, או שמא ההורים הגיעו להסכם גירושין כולל ובית המשפט קיים דיון במעמד הצדדים אך ורק לאשרו וליתן להסכם תוקף של פסק דין.
לאחרונה יצאו פסקי דין שריככו משמעותית את אתו שינוי נסיבות מהותי, כך שאם בעבר עמדו בתי המשפט על כי יש להוכיח קיומו של שינוי מהותי "היורד לשורש העניין", כיום, לאחר הלכת בע"מ 919/15 לעיל, מספיק שאותו שינוי יהא קל הרבה יותר על מנת להחיל רטרוספקטיבית את ההלכה האמורה, כלומר, לקבוע שהלכת בע"מ 919/15 תחול כ"שינוי נסיבות מהותי" משפטי על מנת לשנות מפסק הדין שניתן לפני בואה לאוויר העולם.
לסיכום:
אם ניתן נגדך פסק דין למזונות ילדים לפני חודש יולי 2017 ואתה מתקשה לעמוד בחיוב שהוטל עליך, יתכן ואתה זכאי להפחתה ואף לביטול החיוב, זאת בהתאם לדין החדש שיצרה ההלכה המשפטית בעניין בע"מ 919/15.
לבדיקה ראשונית ללא תשלום ניתן ליצור קשר טלפוני:
052-4722755
או להשאיר הודעה קצרה בכתב כאן למטה בתיבת "יצירת קשר" ונשיב לה בהקדם האפשרי