להתחיל הליך גירושין בגלל בגידה הוא דבר שבדרך כלל מתרחש במקרים של בגידה, הצד הנבגד מעוניין לסיים את היחסים, וכמו כן יש ניסיון מצד הצד הנבגד לפגוע בצד השני. לעיתים הבעל ינסה להגיע להסכם עם תשלום מזונות מינימלי, בעוד שלרוב האשה לא תהיה מרוצה עם סכום מזונות מינמלי על פי רוב.
בגידה היא דבר כואב ומשפיל שקשה מאד להתאושש ממנו. האם בגידה היא סיבה אוטומטית לגירושין? מה כדאי לשקול לפני שמחליטים להתגרש? וכיצד ראוי להתנהל אם החלטתם להתגרש?
גירושין בגלל בגידה
לא נפריז אם נאמר כי בגידות הן אחד הגורמים העיקריים להגשת תביעות גירושין. לא מעט בני זוג מוצאים את עצמם ביום בהיר בהליכי גירושין, עקב בגידה של אחד מבני הזוג. בגידה היא דבר כואב ופוגע מאד, ונבגדים רבים פשוט לא מצליחים להתאושש ממנה.
חיים בזוגיות אינם דומים לחיים בנפרד, ובני זוג שהתרגלו לחיים משותפים עלולים להתקשות בחיים שאחרי הגירושין. החיים שאחרי הגירושין עשויים לכלול בדידות וקשיים כלכליים, ועליכם לחשוב היטב האם אתם בנויים להסתדר לבד אחרי הגירושין.
עם זאת, אם לאחר ייעוץ עם עורך דין, או אפילו עם יועץ זוגי, תחליטו לפנות לגירושין – גם אז ישנה מחשבה עמוקה שכדאי לעבור. שכן כאשר ישנם ילדים בתמונה, כדאי לחשוב על ההשלכות של הגירושין ביתר שאת. ילדים עלולים לסבול מפירוק התא המשפחתי, ועליכם לחשוב היטב האם לקחת על עצמכם את הקושי הזה.
אם החלטתם להתגרש בעקבות הבגידה – חשוב שתתנהלו בצורה נכונה. אל תרוצו לספר לבן הזוג שגיליתם שהוא בוגד. שימרו זאת בינתיים בסוד, והשתדלו לאסוף הוכחות שיעידו על בגידתו. להוכחות אלה תהיינה השלכות משפטיות משמעותיות בהליכי הגירושין.
תשלום מזונות מינימלי
אמנם נכון הדבר כי אשה שבגדה ובגידתה הוכחה מאבדת את זכותה לקבל מזונות אשה, ככל שהיתה זכאית להם מראש, כלומר באם אינה עובדת. אולם אין לבגידה כל השפעה על מזונות ילדים וגם אם מוכחת בגידה, תהא האשה זכאית למזונות ילדים.
הצורך בהוכחת הבגידה, אגב, עולה רק במקרים בהם לבגידה יש משמעות משפטית כמו אצל אשה שדורשת לחייב את הבעל לשלם לה את כתובתה או לשאת במזונות אשה. כאשר האשה ממילא אינה זכאית למזונות אשה ומסכימה להתגרש אין כל משמעות לראיות על בגידה.
בנוסף, חשוב שתבחרו את הערכאה המתאימה להגשת תביעת גירושין. הדבר לאו דווקא קשור לעניין הבגידה, שכן במידה ואינו רלוונטי לענייני מתן כתובה או מזונות אשה – אין הבדל בין בית הדין הרבני לבין בית המשפט לענייני משפחה.
על פי החוק בישראל, הורה חייב לשאת בצרכי מחייתם של ילדיו הקטינים (מזונות ילדים). החוק קובע כי במשפחות שבהן ההורים אינם חיים ביחד, ישלם אחד ההורים מזונות ילדים להורה שהילדים במשמורתו, כאשר סכום המזונות יושפע מחלוקת זמני המשמורת ופערי השכר בין ההורים.
מזונות ילדים הם זכותו של הילד ולא של ההורה, ולכן כל החלטה של ההורים או של בית המשפט בעניין המזונות צריכה להתחשב בטובת הילד.
סכום מזונות מינימלי
כיום אין תשובת ספר לקביעת סכום המזונות. גם כאשר תנאי התא המשפחתי ידועים לא ניתן לדעת מראש מהו הסכום שייפסק. זה תלוי בגורמים רבים, כגון בגיל הילדים ובעמדתו האישית של השופט/דיין. ננסה, אם כך, להציג את התפיסה הכללית הרווחת כיום, מנסיוננו בתור משרד עורכי דין לענייני משפחה.
על פי רוב, בפסיקה של ימינו, ישנה אבחנה בין מזונות ילדים עד גיל 6 לבין מזונות ילדים מעל גיל 6, כאשר נלקחים בחשבון מספר רב של גורמים, ועל כן נקבע הסף בתור גיל 6. כמובן שעדיף להתייעץ עם עורך דין בענייני מזונות, על מנת להביא לתוצאות הטובות ביותר עבורכם.
ביום 19.07.2017 פורסם פסק הדין של בית המשפט העליון בשני ערעורים שהוגשו ונקבעה הלכה חדשה לגבי ילדים מעל גיל 6. ההלכה החדשה קובעת כי מזונות ילדים מעל גיל 6 יחושבו לפי יחס חלוקת זמני השהות ויחס שכר שני ההורים.
הנוסחה הבלתי רשמית כיום לחישוב שיעור מזונות הילדים בבתי המשפט למשפחה עד גיל 6 היא: כ- 1,200 עד 1,600 ש"ח מזונות בסיס לילד + מדור + מחצית ההוצאות החריגות (הנקראים "מחציות"). סכום מזונות הילדים לרוב מוצמד למדד. בבית הדין הרבניים לרוב הסכום בטווח הנמוך יותר.
במקרים בהם בזמן מתן פסק הדין/אישור הסכם הגירושין גיל הילד מתחת לגיל 6, סכום מזונות ילדים נקבע כיום בשתי מדרגות. מזונות עד גיל 6 בהם עדיין פוסקים לפי ההלכה הדתית ולכן אין כמעט התייחסות לשכר האם, ומזונות לאחר גיל 6 אשר כיום אינם מגדריים יותר.
שופטי בתי המשפט למשפחה מוצאים דרכים להרחיב את מעגל הצדק גם עבור ילדים עד גיל 6 על ידי התחשבות בחלוקת זמני השהות של הילדים עם האב, והרי בימים שלו האב משלם באופן ישיר את הוצאות הילדים בביתו. נושא זה היה מקובל מאוד לפני פרסום ההלכה, ומאז קצת פחות, ולכן חשוב מאוד לבקש זאת!
מוזמנים לעקוב אחר עמוד הפייסבוק שלנו